ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μέταλλα στηρίζουν τις ευρωαγορές

13:13 - 12 Ιουν 2007 | Ειδήσεις
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς βρίσκουν στήριγμα στον κλάδο των μεταλλουργικών, μετά την αύξηση των τιμών των μετάλλων.

Συγκεκριμένα, o FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,17% στις 6,578.60 μονάδες, ο Cac παραμένει αμετάβλητος στις 5.939,89 μονάδες, ενώ ο Dax βρίσκεται στις 7.730,74 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,32%.

Οι τίτλοι της Voestalpine «σκαρφάλωσαν» σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την αναβάθμιση από την Credit Suisse για τις τιμές των μετοχών του κλάδου.

Τα μεγαλύτερα κέρδη του 2007 καταγράφει η TeliaSonera, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Νορβηγία, μετά την απομάκρυνση του Διευθύνοντος Συμβούλου Officer Anders Igel.

Κέρδη σημειώνει και η EMI Group, μετά το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Terra Firma Capital Partners ενδέχεται να έχει προσεγγίσει την Warner Music Group με στόχο την πώληση της μουσικής μονάδαςτης EMI Group στον αμερικανικό όμιλο.

Απώλειες για την HBOS, μετά την ανακοίνωση ότι αναμένει μείωση περιθωρίου κέρδους, λόγω της υποχώρησης της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια.

 Σε αρνητικό έδαφος και η Veolia Environnement, η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, η οποία σχεδιάζει την διάθεση των 2,6 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εξαγορών.

Παράλληλα, η Veolia ανακοίνωσε την εξαγορά της Thermal North Americaπρος 788 εκατ.δολάρια Inc.

Απώλειες και για την φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline, μετά τη μήνυση που δέχθηκε η Pfizerαπό μέτοχο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι μέτοχοι της εταιρείας «παραπλανήθηκαν» και δεν γνώρισαν για την ασφάλεια του φαρμάκουκαταπολέμησης του διαβήτη, Avandia.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.