ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: «Πράσινο φως» από τους Εργατικούς σε πρόωρες εκλογές

14:40 - 29 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Βρετανία: «Πράσινο φως» από τους Εργατικούς σε πρόωρες εκλογές
«Λευκός καπνός» φαίνεται πως βγαίνει στο πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας με τον επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν να δηλώνει σε στελέχη του κόμματος ότι ο όρος που είχαν θέσει για να στηριχθούν πρόωρες εκλογές έχει εκπληρωθεί και ότι «θα ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική» προεκλογική εκστρατεία.

«Eίμαστε έτοιμοι για εκλογές και η στήριξή μας εξαρτάται από το να φύγει από το τραπέζι το σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία», είπε στα στελέχη της «σκιώδους» κυβέρνησής του. 

«Πλέον ακούσαμε από την Ε.Ε. ότι η παράταση έχει επιβεβαιωθεί για τις 31 Ιανουαρίου, οπότε τους επόμενους τρεις μήνες εκπληρώνεται ο όρος μας. Θα ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο κ. Κόρμπιν. 

Οι εκλογές θα είναι οι τρίτες που θα διεξαχθούν στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η υπόσχεση του Μπόρις Τζόνσον ότι δεν θα προχωρήσει με τη συμφωνία που έκλεισε για το Brexit πριν εκλεγεί νέο κοινοβούλιο κάλυψε τους όρους που είχε θέσει ο Κόρμπιν και το κόμμα συναίνεσε για τις εθνικές εκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:56 - 29 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.