ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Εσωκομματικά προβλήματα για Μέρκελ μετά την ήττα στη Θουριγγία

16:11 - 29 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Γερμανία: Εσωκομματικά προβλήματα για Μέρκελ μετά την ήττα στη Θουριγγία
Το απογοητευτικό αποτέλεσμα του CDU στις τοπικές εκλογές στη Θουριγγία έχει προκαλέσει εσωκομματικές αναταραχές με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και την Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπάουερ να έρχονται αντιμέτωπες με επικρίσεις.

Μάλιστα, ενδέχεται να ανοίξει και το θέμα του προσώπου που θα θέσει υποψηφιότητα για την καγκελαρία το 2021. 

Στην τέταρτη εκλογική του ήττα φέτος, το CDU βρέθηκε στην τρίτη θέση στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Θουριγγία της ανατολικής Γερμανίας, πίσω από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, το οποίο συγκέντρωσε σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων. 

Το αποτέλεσμα, το οποίο η Κραμπ- Κάρενμπάουερ χαρακτήρισε «πικρό», έχει προκαλέσει ρήγμα στους Χριστιανοδημοκράτες για το αν θα πρέπει να σπάσουν τα ταμπού και να συνεργαστούν με το αριστερό Die Linke, το οποίο ήρθε ξανά πρώτο στη Θουριγγία. 

Σήμερα ο βασικός αντίπαλος της Μέρκελ στο CDU Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος εξακολουθεί να είναι πιθανός υποψήφιος για την καγκελαρία αν και πέρυσι έχασε τη μάχη για την ηγεσία του κόμματος από την Κραμπ- Κάρενμπάουερ, επέκρινε τη Γερμανίδα καγκελάριο και ζήτησε να γίνουν αλλαγές

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.