ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit το 2020 σε περίπτωση νίκης των Τόρις

19:36 - 29 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Brexit το 2020 σε περίπτωση νίκης των Τόρις
Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ γνωστοποίησε σήμερα ότι σε περίπτωση που επικρατήσουν οι Τόρις στις βρετανικές εκλογές, που βρίσκονται στα «σκαριά», το Brexit δεν θα έρθει πριν από το 2020.

Μετά το «πράσινο φως» από τους Εργατικούς για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Τόρις αποτελούν το φαβορί στη διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας.

Μιλώντας στην Ένωση Τύπου, η πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε ότι «αυτό που οι Συντηρητικοί θα υποσχεθούν είναι πως εάν κερδίσουν θα υλοποιήσουν το Brexit», ενώ συμπλήρωσε ότι «αμέσως θα επιστρέψουμε, θα έχουμε μία συμφωνία και θα μπορούμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να την επικυρώσουμε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι οι Τόρις προσδοκούν ότι θα βγάλουν τη χώρα από την Ε.Ε. έως τα τέλη του έτους, η πηγή σημείωσε: «Πιθανότατα στις αρχές Ιανουρίου, αλλά το υπόλοιπο 2020 θα έχει να κάνει με τις εσωτερικές μας προτεραιότητες». Είναι σαφές ότι μετά τις αλλεπάλληλες ήττες και τις διαρκείς παρατάσεις στις οποίες υποχρεώθηκε η Βρετανία, ακόμη και οι σκληροί Brexiteers εγκαταλείπουν το στόχο του να βγουν άμεσα και θέλουν απλά να διασφαλίσουν ότι το Brexit δεν θα ακυρωθεί.

Από την πλευρά του ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών σημείωσε πως το κόμμα του θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να θέσει την συμφωνία για το Βrexit στην κρίση των πολιτών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.