ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μείωση των επιτοκίων από την Fed

21:25 - 30 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Νέα μείωση των επιτοκίων από την Fed
Η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα νέα μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, σε ένα εύρος από 1,50% έως 1,75%. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική μείωση μέσα στο 2019.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η Fed θα σταματήσει τις κινήσεις της πολιτικής χαλάρωσης για ένα διάστημα. Όπως παρατηρούν οικονομικοί αναλυτές, η Fed εξάλειψε από το σχετικό ανακοινωθέν τη φράση ότι «θα δράσει κατάλληλα» για να διατηρήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας. Πρόκειται για φράση η οποία είχε θεωρηθεί σημάδι μελλοντικών μειώσεων επιτοκίων.

Αντίθετα, η κεντρική τράπεζα αναφέρει τώρα ότι θα «παρακολουθεί τον αντίκτυπο των εισερχόμενων πληροφοριών για τις οικονομικές προβλέψεις και εκτιμήσεις, καθώς αξιολογεί την κατάλληλη οδό» για τα επιτόκια, μια φράση που θεωρείται λιγότερο αποφασιστική.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Έσθερ Τζορτζ και ο Έρικ Ρόζεγκρεν ήταν τα δύο μέλη του δεκαμελούς συμβουλίου της Fed που καταψήφισαν την απόφαση για μείωση των επιτοκίων.

Η εκτίμηση της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας παρέμεινε αμετάβλητη, με την αγορά εργασίας να αξιολογείται ως «ισχυρή» και την οικονομική δραστηριότητα να αυξάνεται με «ήπιο ρυθμό».

Όπως και στην προηγούμενη ανακοίνωση, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ σημειώνει πως προχώρησε στη μείωση του κόστους δανεισμού «λόγω των επιπτώσεων των παγκόσμιων εξελίξεων στο οικονομικό outlook αλλά και των υποτονικών πληθωριστικών πιέσεων»

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 30 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.