ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η παράδοση των S-400 στην Τουρκία

19:12 - 01 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκε η παράδοση των S-400 στην Τουρκία
Η διαδικασία παράδοσης των S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία έλαβε τέλος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport, Αλεξάντρ Μιχέγεφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι όλα τα τμήματα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας εστάλησαν εμπρόθεσμα παρά τις κυρώσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει ότι τα συστήματα S-400 θα έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα έως την άνοιξη του 2020.

Ο Μιχέγεφ δήωλσε επίσης ότι η Rosoboronexport δημιούργησε και εγκαινίασε την πρώτη στο κόσμο μικτή επιχείρηση παραγωγής αυτομάτων όπλων «Καλάσνικοφ» στην Ινδία.

Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις του Στειτ Ντιπάρτμεντ, Κλαρκ Κούπερ, μιλώντας στο Meridian International Center, δήλωσε ότι η Ρωσία επιδιώκει να επιβάλλει τα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-400 σε όλο τον κόσμο.

«Έχουμε διανύσει ένα μακρύ δρόμο από τότε που το ΑΚ-47 (αυτόματο) έγινε ένα καθολικό σύμβολο για τους υποστηριζόμενους από την Σοβιετική Ένωση αντάρτες από την Νοτιοανατολική Ασία έως την Αφρική. Σήμερα η Ρωσία εργάζεται σκληρά για να επιβάλλει διάφορες εκδοχές των αντιαεροπορικών της συστημάτων S-400 σε όλο τον κόσμο, ενώ η Κίνα εφοδιάζει με κάθε τι, από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έως στρατιωτικά drones», δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.