ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι απαντά ο Τζόνσον στην πρόταση Φάρατζ

22:24 - 01 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Τι απαντά ο Τζόνσον στην πρόταση Φάρατζ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον απέρριψε την πρόταση του Νάιτζελ Φάρατζ για προεκλογική συνεργασία.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του Κόμματος του Brexit, δήλωσε διατεθειμένος να μην έχει υποψήφιους βουλευτές σε περιφέρειες όπου υπάρχει κίνδυνος να ηττηθούν οι Συντηρητικοί. Μόνο, όμως, εφόσον ο πρωθυπουργός αποσύρει τη συμφωνία του Brexit στην οποία κατέληξε με τους Ευρωπαίους.

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, το κόμμα του θα αντιπαλέψει το κόμμα των Συντηρητικών, βάζοντας υποψηφίους να διεκδικήσουν έδρες σε κάθε εκλογική περιφέρεια της Αγγλίας, της Σκοτίας και της Ουαλίας.

Ο Τζόνσον τόνισε πως δεν θα ήταν «λογική» μια τέτοια συμμαχία με οποιοδήποτε κόμμα. Παράλληλα, σημείωσε ότι «ψήφος σε άλλο κόμμα εκτός των Συντηρητικών, ισοδυναμεί με τοποθέτηση του Τζέρεμι Κόρμπιν στην εξουσία», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον επικεφαλής του Brexit Party.

Σε συνέντευξή του στο BBC, o κ. Τζόνσον ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λάθος όταν στην ίδια παρέμβασή του σχολίασε ότι πτυχές της νέας συμφωνίας του Brexit δεν επιτρέπουν μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

«Ως προς τις λεπτομέρειες της συμφωνίας καθένας [...] μπορεί να δει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλήρη έλεγχο (της εμπορικής πολιτικής του)», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την ελπίδα να εγκριθεί η συμφωνία του Brexit ως τα μέσα Ιανουαρίου, εφόσον κερδίσουν οι Συντηρητικοί τις εκλογές με αυτοδυναμία, κατηγορώντας παράλληλα το κοινοβούλιο για τη μη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.