ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία

18:46 - 02 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία
Μια απάντηση του Ζόραν Ζάεφ σε βουλευτή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθούν οι πρόωρες εκλογές που έχουν ανακοινωθεί για τις 12 Απριλίου του 2020. Σύμφωνα με το republika.mk, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ερωτηθείς από το Αντόνιο Μιλοσόκσι εάν θα διοριστούν οι νέοι πρεσβευτές της χώρας πριν από τις εκλογές, ο κ. Ζάεφ απάντησε ότι "δεν θα υπάρξει νέα κυβέρνηση πριν από τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο”.

Η αντίδραση του Σκοπιανού πρωθυπουργού δημιούργησε ερωτηματικά αναφορικά με το κατά πόσο θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Απρίλιο ή ο ίδιος θα προσπαθήσει να τις αποφύγει, όπως είχε κάνει σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Πολιτικοί κύκλοι της γειτονική χώρας εικάζουν ότι πιθανή μετάθεση της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών θα σχετίζεται με το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ και την επικύρωση του από τη Βουλή των Σκοπίων, ύστερα από την έγκριση των χωρών μελών της Συμμαχίας.

Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, έχει ήδη ανακοινώσει τη διάλυση της στις 11 Φεβρουαρίου, δηλαδή 60 ημέρες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών του Απριλίου. Εάν όλα κυλήσουν βάσει των συμφωνηθέντων στη διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Β. Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του στις 3 Ιανουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.