ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές στην Ισπανία

12:35 - 03 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές στην Ισπανία
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ισπανίας προηγείται στην πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών της 10ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας 40Db, που δημοσιεύει η εφημερίδα El Pais.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι Σοσιαλιστές προβλέπεται πως θα συγκεντρώσουν 121 έδρες, χάνοντας δύο έδρες σε σχέση με την κοινοβουλευτική δύναμη που είχε εξασφαλίσει στις εκλογές του Απριλίου, ενώ καμία από τις ευρύτερες παρατάξεις της αριστεράς και της δεξιάς δεν συγκεντρώνουν ικανή δύναμη εδρών για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Στους κερδισμένους συγκαταλάγεται το ακροδεξιό κόμμα ''Vox'', καθώς φέρεται να αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη σε 46 έδρες (από 24 τον Απρίλιο) και να μετατρέπεται στην τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη.

Η έρευνα της 40Db δίνει στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) 91 έδρες (από 66 τον Απρίλιο), ενώ οι κεντροδεξιοί Ciudadanos κατακρημνίζονται από τις 57 έδρες τον Απρίλιο, μόλις στις 14. Πτωτικά κινούνται επίσης και οι αριστεροί Podemos, που από τις 42 έδρες του Απριλίου, υποχωρούν στις 31.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.