ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζουν το σχεδιασμό τους ΕΝΙ-TOTAL για το «τεμάχιο 7»

09:32 - 04 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Τεταμένο είναι το κλίμα στην κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που φαίνεται να επηρεάζει τους ενεργειακούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Δύο μήνες πριν από την επανέναρξη των γεωτρητικών δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ, οι ανησυχίες που είχε εκφράσει ο CEO της ιταλικής ENI Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, («αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις»), για το κλίμα έντασης που έχει προκαλέσει η Τουρκία στο τεμάχιο 7, φαίνεται να επιδρούν στους αρχικούς προγραμματισμούς.

Εν αντιθέσει με τα όσα είχαν ειπωθεί στο παρασκήνιο, για έναρξη των γεωτρήσεων από το τεμάχιο 7, η κοινοπραξία φέρεται να μετακινείται σε άλλο  - εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης - οικόπεδο.

Η εξέλιξη αυτή, αν και αποδίδεται σε λόγους που έχουν να κάνουν με συμβατικές υποχρεώσεις, σαφέστατα σχετίζεται και με τα ζητήματα ασφάλειας, τα οποία φαίνεται να συμμερίζεται και η γαλλική TOTAL.

Την ίδια ώρα, ενημερωμένες πηγές, τις οποίες επικαλείται η Καθημερινή της Κύπρου υποστηρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη δεν συνιστά υποχώρηση της κοινοπραξίας, αλλά μια κίνηση τακτικής.

Οι δύο εταιρείες προσανατολίζονται τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να κάνουν αρχή από γειτονικά τεμάχια.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:40 - 04 Νοε 2019
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.