ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Περνά σε αντεπίθεση ο Φάρατζ μετά την «πόρτα» Τζόνσον

12:07 - 04 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Brexit: Περνά σε αντεπίθεση ο Φάρατζ μετά την «πόρτα» Τζόνσον
Ο ηγέτης του κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, ανακοίνωσε σήμερα τους 600 υποψηφίους του σε όλη τη βρετανική επικράτεια, οι οποίοι θα αναλάβουν «να υπηρετήσουν τον σκοπό του Brexit» διεξάγοντας εκστρατεία κατά της συμφωνίας αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε ο Μπόρις Τζόνσον με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρά την ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Φάρατζ στον Τζόνσον την Παρασκευή για την από κοινού «Συμμαχία του Leave» με την οποία θα πορεύονταν μαζί στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, ο ηγέτης των Τόρις δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τη γραμμή Φάρατζ.

«Συμφωνίες με οποιοδήποτε άλλο κόμμα ενέχουν τον κίνδυνο να βάλουμε τον Τζέρεμι Κόρμπιν στον Νο10», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στην πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ.

Ο ηγέτης του κόμματος Brexit, ωστόσο, είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή τον Τζόνσον ότι αν δεν αποδεχτεί το κάλεσμα για συμμαχία, αυτό θα σημάνει πόλεμο. Χθες, κιόλας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, καθώς προτιμά να κάνει εκστρατεία σε όλη τη χώρα κατά της συμφωνίας.«Το σκέφτηκα πάρα πολύ αυτό: Πως θα υπηρετήσω καλύτερα τον σκοπό του Brexit;», δήλωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ στο BBC και πρόσθεσε «Να βρω μια έδρα και να προσπαθήσω να με βάλω στο κοινοβούλιο ή θα υπηρετήσω τον σκοπό αυτόν καλύτερα διασχίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο από άκρη σε άκρη υποστηρίζοντας 600 υποψήφιους, και αποφάσισα ότι το δεύτερο είναι το σωστό».

Επικριτές του Φάρατζ τον κατηγορούν ήδη ότι εγκαταλείπει τη μάχη επειδή βλέπει ότι δεν έχει πιθανότητες να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του, ενώ πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι ο ηγέτης του Brexit θα μπορούσε να επικεντρωθεί σε μία περιφέρεια και ενδεχομένως να σημειώσει μία προσωπική νίκη. Αντίθετα, προτίμησε να αφοσιωθεί στο να κάνει τη ζωή του Τζόνσον πολύ πιο δύσκολη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.