ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρκελώνη: Διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης της βασιλικής οικογένειας

23:35 - 04 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Βαρκελώνη: Διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης της βασιλικής οικογένειας
Χιλιάδες Καταλανοί αυτονομιστές διαδήλωσαν σήμερα κατά της επίσκεψης της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας στη Βαρκελώνη, με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί να είναι δρακόντεια, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Με συνθήματα «Η Καταλονία δεν έχει βασιλιά», «Θάνατος στον Βουρβόνο», «Ούτε βασιλιάς, ούτε φόβος», «Η Βαρκελώνη θα είναι ο εφιάλτης του Φελίπε ΣΤ'», οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Ισπανό μονάρχη, στην πρώτη του επίσκεψη στην Καταλονία, μετά την καταδίκη στα μέσα Οκτωβρίου εννέα αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές φυλάκισης για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.

«Ο Ισπανός βασιλιάς δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Καταλονία», έγραφε το πανό ενός διαδηλωτή, ενώ άλλοι ύψωναν σημαίες της Καταλονίας και ανάποδες φωτογραφίες του μονάρχη.

Ο βασιλιάς Φελίπε έφτασε στην Καταλονία την Κυριακή, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια και τις δύο κόρες τους, ώστε να προβεί στην απονομή βραβείου σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Βαρκελώνης. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν έναν μεγάλο δρόμο που οδηγεί μέσα στην πόλη, κοντά στον τόπο της τελετής.

Ο Φελίπε έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Καταλανών αυτονομιστών μετά την ομιλία του της 3ης Οκτωβρίου 2017, όταν είχε καλέσει να «διασφαλιστεί η συνταγματική τάξη» κατά τη διάρκεια της απόπειρας απόσχισης της περιοχής. Οι αυτονομιστές τον κατηγορούν ότι δεν είχε πάρει θέση για την αστυνομική βία που αμαύρωσε το δημοψήφισμα για την απόσχιση της Καταλονίας.

«Ο βασιλιάς στάθηκε δίπλα στην αστυνομία που είχε χτυπήσει τους ανθρώπους που ψήφιζαν. Διαδηλώνουμε για να μην ξαναρθεί ο βασιλιάς στην Καταλονία, πολλώ δε μάλλον μετά την εντελώς άδικη καταδίκη σε βάρος των αυτονομιστών ηγετών», δήλωσε ο 45χρονος διαδηλωτής Ζοζέ Λιγκέρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.