ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Debate με «άρωμα» Καταλονίας ενόψει των εκλογών της Κυριακής

16:52 - 05 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Ισπανία: Debate με «άρωμα» Καταλονίας ενόψει των εκλογών της Κυριακής
Στον χώρο της κεντροδεξιάς «παίζεται» η μάχη των εκλογών της προσεχούς Κυριακής στην Ισπανία, όπως φάνηκε στη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών ηγετών.

Σύμφωνα με τη συντριπτική πλειονότητα των δημοσκοπήσεων, κανένα κόμμα δεν φαίνεται να εξασφαλίζει τη στήριξη που χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου το ένα τρίτο των ψηφοφόρων δεν έχουν ακόμη καταλήξει για την ψήφο τους την Κυριακή, που σημαίνει ότι η χθεσινή τηλεμαχία, η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, μπορεί να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κρίση τους. Η Ισπανία οδηγείται την Κυριακή στις κάλπες για τέταρτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ετών.  

Αν και ο Σοσιαλιστής υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές, θα εμφανιστεί μάλλον αποδυναμωμένος συγκριτικά με τις εκλογές του περασμένου Απριλίου, σχολιάζει το πρακτορείο. Για τον λόγο αυτό, ο Σάντσεθ κινήθηκε χθες αρκετά προς το κέντρο, σε μία προσπάθεια να κερδίσει ξανά τους ψηφοφόρους που έχασε στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη, τον Οκτώβριο – μετά την καταδίκη των εννέα αυτονομιστών ηγετών.  

«Δεν πιστεύετε στο ισπανικό έθνος», επιτέθηκε ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP), Πάμπλο Κασάδο στον Σάντσεθ, κατηγορώντας τον ότι είναι υπερβολικά μαλακός απέναντι στους Καταλανούς αυτονομιστές. Ανάλογες κατηγορίες, ωστόσο, «επέστρεψε» και ο Σάντσεθ στο PP, το οποίο ήταν στην εξουσία το 2017, υποστηρίζοντας ότι άφησε τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν να διαφύγει στο Βέλγιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.