ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς αναβολή η σύναψη συμφωνίας ΗΠΑ- Κίνας για το εμπόριο

21:11 - 06 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Προς αναβολή η σύναψη συμφωνίας ΗΠΑ- Κίνας για το εμπόριο
Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για την υπογραφή της πολυαναμενόμενης εμπορικής συμφωνίας "πρώτης φάσης” ενδεχομένως θα αναβληθεί για τον Δεκέμβριο, καθώς οι συνομιλίες σχετικά με τους όρους και τον τόπο συνάντησης συνεχίζονται.

Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο Reuters, δήλωσε ότι η συμφωνία "πρώτης φάσης”, η οποία έχει στόχο να τερματίσει τον επιβλαβή εμπορικό πόλεμο, θα μπορούσε να μην ευοδωθεί, προσθέτοντας πάντως ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι οι δύο πλευρές να την υπογράψουν.

Όπως σημειώνει το Reuters, μετά την ακύρωση της συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού που θα λάμβανε χώρα στα μέσα Νοεμβρίου και στο περιθώριο της οποίας είχε προγραμματιστεί η συνάντηση των δύο ηγετών, έχουν προταθεί δεκάδες πιθανές τοποθεσίες για τη συνάντηση των Τραμπ - Σι. Ειδικότερα, έχουν προταθεί τοποθεσίες στην Ευρώπη και την Ασία, με τη Σουηδία και την Ελβετία να θεωρούνται πάντως πιο πιθανές επιλογές.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ότι στην επικείμενη συνάντηση οι δύο ηγέτες πιθανώς να συζητήσουν το αίτημα του Πεκίνου για άρση περαιτέρω δασμών που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντα, αλλά αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη συμφωνία "πρώτης φάσης”.

Ο Αμερικανός αξιωματούχους εκτίμησε ότι η Κίνα φαίνεται να επιδιώκει μια γρήγορη συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς θεωρεί ότι έτσι μπορεί να εξασφαλίσει πιο ευνοϊκούς όρους, δεδομένης της πίεσης που υφίσταται ο Τραμπ εν μέσω της διαδικασίας παραπομπής και ενώ επιδιώκει την επανεκλογή του το 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:20 - 06 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.