ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Δε συμφώνησα σε άρση των δασμών προς την Κίνα

18:45 - 08 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Τραμπ: Δε συμφώνησα σε άρση των δασμών προς την Κίνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει συμφωνήσει ακόμη σε σταδιακή άρση των δασμών που έχει επιβάλλει σε κινεζικά προϊόντα, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπήρχε σχετική συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ειδικότερα, ο Τραμπ τόνισε ότι «η Κίνα θα ήθελε να κάνω κάτι τέτοιο», επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι η Κίνα θέλει να υπογράψει μια εμπορική συμφωνία.  Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος ανέφερε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι θα ήθελε η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα να γίνει στις ΗΠΑ. Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν σε δημοσιογράφους την ώρα που εκείνος εγκατέλειπε τον Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες ανέφεραν χθες ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο έχουν συμφωνήσει να άρουν τους δασμούς που έχουν επιβάλλει εφόσον ολοκληρωθεί η «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ, δήλωσε σήμερα ότι «είμαστε πολύ αισιόδοξοι για κάποιου είδους συμφωνίας, και φαντάζομαι ότι εάν καταλήξουμε σε κάποια, τότε μπορούν να αρθούν κάποιοι δασμοί».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:51 - 08 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.