ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Debate Τζόνσον-Κόρμπιν στις 6/12 εν όψει των βρετανικών εκλογών

19:45 - 08 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Debate Τζόνσον-Κόρμπιν στις 6/12 εν όψει των βρετανικών εκλογών
Σε τηλεοπτική τετ-α-τετ αναμέτρηση θα βρεθούν ο ηγέτης των Συντηρητικών, Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, έξι ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία. Το ντιμπέιτ θα φιλοξενήσει το τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η αναμέτρηση των δύο διεκδικητών του πρωθυπουργικού θώκου θα λάβει χώρα την 6η Δεκεμβρίου στο Σαουθάμπτον, όπου οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους αλλά και να αναλύσουν το πρόγραμμά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το μόνο ντιμπέιτ, που έχει προγραμματιστεί εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου. Στις 29 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα μια ακόμη «μονομαχία» μεταξύ ηγετικών στελεχών από τα επτά κυριότερα πολιτικά κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, το BBC έχει προγραμματίσει αρκετές ειδικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένης και μίας που θα επικεντρώνεται ειδικότερα στο νεότερο ακροατήριο.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες επέκριναν την απόφαση του BBC να αποκλειστεί το κόμμα από το ντιμπέιτ της 6ης Δεκεμβρίου και δήλωσαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του BBC - όπως έχουν κάνει και εναντίον της ITV. Ο αρχηγός του κόμματος, Τζο Σουίνσον, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από τρία χρόνια χάους, είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες -το ισχυρότερο κόμμα υπέρ του Remain- στερούνται της ευκαιρίας να αντιμετωπίσουν τον Τζόνσον και τον Κόρμπιν όσον αφορά το Brexit».

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, προκάλεσε σε ντιμπέιτ τον Τζόνσον με θέμα τη συμφωνία που έχει επιτύχει με την ΕΕ για το Brexit, στο πλαίσιο ομιλίας του στη Νότια Ουαλία: «Αν πραγματικά προσπαθείτε να πείτε στους Βρετανούς ότι αυτή (σ.σ. η συμφωνία) υλοποιεί το Brexit, ας κάνουμε ένα ντιμπέιτ για το τι πραγματικά σημαίνει αυτή η συμφωνία με την ΕΕ», τόνισε ο Φάρατζ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.