ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε αστυνομικοί δολοφονήθηκαν σε ενέδρα στο Μεξικό

12:42 - 09 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Πέντε αστυνομικοί δολοφονήθηκαν σε ενέδρα στο Μεξικό
Ενέδρα στήθηκε από άγνωστους δράστες σε αστυνομικούς στο νότιο Μεξικό, με αποτέλεσμα πέντε από αυτούς να δολοφονηθούν και δύο να τραυματιστούν. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πολιτεία Οαχάκα, με τις τοπικές αρχές να αναφέρουν ότι οι δύο τραυματίες αστυνομικοί εισήχθησαν σε νοσοκομείο.

Η επίθεση διαπράχθηκε ενώ οι αστυνομικοί έκαναν περιπολία κοντά στη Σαν Βισέντε Κοατλάν, πόλη 4.000 κατοίκων περίπου 80 χιλιόμετρα από την Οαχάκα, πρωτεύουσα της ομώνυμης Πολιτείας.

«Κατόπιν ένοπλης επίθεσης, πέντε στελέχη της αστυνομίας της Πολιτείας έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι τραυματίστηκαν ενώ εκτελούσαν την αποστολή τους στα όρια του Σαν Βισέντε Κοατλάν», ανέφερε η γραμματεία δημόσιας ασφάλειας σε ανακοίνωσή της.

Τα βίαια επεισόδια, που γενικά συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Οαχάκα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό, αφότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξαπέλυσε τον Δεκέμβριο του 2006 ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την πάταξη των καρτέλ των ναρκωτικών.

Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό οδεύει να καταρρίψει νέο ιστορικό υψηλό το 2019 και η βία συνέβαλε καθοριστικά να υποχωρήσει η δημοτικότητα του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, η οποία έχει φθάσει στο 59,8%, στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Consulta Mitofsky.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.