ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στη Συρία

19:38 - 10 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στη Συρία
Η Άγκυρα ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε έκρηξη σε παγιδευμένο όχημα στη βόρεια Συρία σε τομέα, που ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις. Από την έκρηξη, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, «οκτώ άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίσθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα», ενώ απέδωσε την έκρηξη στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα χωριό νότια της συριακής μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ, σ' έναν τομέα ο οποίος πέρασε υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων βοηθητικών τους έπειτα από μια επίθεση, που εξαπέλυσε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα, όπως συμπληρώνει το υπουργείο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δήλωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε στο Σουλούκ, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Ταλ Αμπιάντ. Σύμφωνα με έναν εργαζόμενο σε υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, τον οποίο επικαλείται το Ρόιτερ, η βόμβα βρισκόταν μέσα σ' ένα μικρό φορτηγό και εξερράγη έξω από έναν φούρνο.

Το Παρατηρητήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για αμάχους ή για μαχητές. Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν απέδωσε σε κάποιον την ευθύνη για την επίθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.