ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S400: Ο Τραμπ θα απειλήσει ξανά με κυρώσεις τον Ερντογάν

21:04 - 10 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να επαναλάβει την απειλή των κυρώσεων στον Τούργο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον αυτήν την εβδομάδα, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει θέση για σημαντικές αγορές ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού». Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την προσεχή Τετάρτη.

«Δεν υπάρχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ για τους S-400», επισήμανε ο σύμβουλος ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, και αυτό είναι το μήνυμα που θα επιχειρήσει να περάσει στον Ερντογάν ο Τραμπ.

Ο σύμβουλος ασφαλείας της κυβέρνησης Τραμπ προειδοποίησε, επίσης, ότι εάν η Τουρκία δεν απαλλαγεί από το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, οι κυρώσεις θα είναι πιθανόν το επόμενο βήμα.

«Οι κυρώσεις θα εγκριθούν από το Κογκρέσο με μια συντριπτική δικομματική πλειοψηφία και η Τουρκία θα νιώσει τις επιπτώσεις αυτών των κυρώσεων» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε γνωστό ότι «το έχουμε καταστήσει σαφές στον πρόεδρο Ερντογάν».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:09 - 10 Νοε 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.