ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανικές εκλογές: «Χείρα βοηθείας» τείνει ο Φάρατζ προς τον Τζόνσον

16:09 - 11 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Βρετανικές εκλογές: «Χείρα βοηθείας» τείνει ο Φάρατζ προς τον Τζόνσον
Ο ηγέτης του κόμματος του Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νάιτζελ Φάρατζ, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να κατεβάσει υποψηφίους σε καμία από τις 317 περιφέρειες, όπου στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές κέρδισε έδρες το Συντηρητικό Ενωτικό Κόμμα.

Με τον τρόπο αυτό ο Φάρατζ δίνει μεγάλη ώθηση στην προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον και των Συντηρητικών να κατακτήσουν την αυτοδυναμία στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, ο πρώην ηγέτης του UKIP και νυν επικεφαλής του Κόμματος του Brexit τόνισε ότι το κόμμα του θα διεκδικήσει τις έδρες στις υπόλοιπες εκ των συνολικά 650 περιφερειών, ενάντια στο Εργατικό Κόμμα και στα υπόλοιπα κόμματα του φιλοευρωπαϊκού πολιτικού στρατοπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φάρατζ είχε απειλήσει να διεκδικήσει και τις 650 έδρες με υποψήφιο του Brexit Party, σε μια κίνηση η οποία θα διασπούσε την φιλική προς το Brexit ψήφο και πιθανόν να κόστιζε στους Συντηρητικούς την απώλεια σημαντικών εδρών.

Αρχική πρόταση του Φάρατζ στον πρωθυπουργό Τζόνσον ήταν η δημιουργία «Συμμαχίας της Αποχώρησης από την Ε.Ε.», με συνεργασία των δύο κομμάτων. Λόγω του πλειοψηφικού συστήματος ενός γύρου, με αποκλειστικά μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, η απόσυρση της υποψηφιότητας ενός κόμματος από μία ή περισσότερες εκλογικές περιφέρειες δεν του κοστίζει απαραίτητα στη μάχη για την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.