ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 17 Νοεμβρίου η διαδικασία εισόδου της Aramco στο χρηματιστήριο

10:02 - 12 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Στις 17 Νοεμβρίου η διαδικασία εισόδου της Aramco στο χρηματιστήριο
Ο πετρελαϊκός κολοσσός «Saudi Aramco» μπαίνει στην τελική ευθεία, προκειμένου να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Στο πλαίσιο αυτό, η Aramco εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο τύπου, σύμφωνα με το οποίο η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα κορυφωθεί γύρω στο 2035 και θα αρχίσει να μειώνεται στη συνέχεια.

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου εκδόθηκε, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά όσοι επιθυμούν να επενδύσουν στην Aramco, με τις προσφορές να κατατίθενται από τις 17 Νοεμβρίου, σχετικά με την ανώτερη τιμή, στην οποία είναι διατεθειμένοι οι υποψήφιοι επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή της εταιρίας.

Στο ενημερωτικό δελτίο αποκαλύπτεται επίσης ότι θα προσφερθεί κατά την εισαγωγή της Aramco στο χρηματιστήριο μέχρι το 0,5% της εταιρίας (1 δισ. μετοχές), χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο αριθμός των μετοχών που θα προσφερθεί στους θεσμικούς επενδυτές.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να πουλήσει το 1% με 3% της Aramco και να αντλήσει ποσό μεταξύ 40 δισ. με 60 δισ. δολαρίων από την αγορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 12 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.