ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NBC: Αιχμές Μπόλτον για συμφέροντα της οικογένειας Τραμπ στην Τουρκία

22:34 - 12 Νοε 2019 | Ειδήσεις
NBC: Αιχμές Μπόλτον για συμφέροντα της οικογένειας Τραμπ στην Τουρκία
Προσωπικά ή οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τη στάση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην Τουρκία, σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, δηλώσεις του οποίου επικαλούνται διεθνή μέσα.

Ο Τζον Μπόλτον επέκρινε την κόρη και το γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνομιλίας πριν από μια εβδομάδα, σε εκδήλωση της Morgan Stanley στο Μαϊάμι

Σύμφωνα με έξι πηγές, τις οποίες επικαλείται το NBC, ο ίδιος αμφισβήτησε παράλληλα και την ευρύτερη προσέγγιση του Τραμπ σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας ότι δεν μπορούν να επιλυθούν όπως ένα deal στο real estate.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπόλτον περιέγραψε το προφίλ ενός προέδρου ο οποίος δεν κατανοεί τη σύνθετη φύση των διεθνών σχέσεων και πόσο σημαντική είναι η συνέπεια, ενώ το προσωπικό όφελος αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο πίσω από τις αποφάσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπόλτον υπηρέτησε ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ για 17 μήνες, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει ότι τον έχει απολύσει, και τον Μπόλτον ότι παραιτήθηκε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:56 - 12 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.