ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Υποβαθμίζει το μέγεθος του κοιτάσματος πετρελαίου που εντόπισε

10:27 - 13 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Ιράν: Υποβαθμίζει το μέγεθος του κοιτάσματος πετρελαίου που εντόπισε
Συνολικά 22,2 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού προστίθενται στα αποθέματα του Ιράν, ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκανέχ, υποβαθμίζοντας με αυτή τη δήλωση την ποσότητα αργού, που είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, ότι υπάρχει σ' ένα νέο κοίτασμα πετρελαίου που βρέθηκε πρόσφατα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του κοιτάσματος και «τις τεχνικές που έχουμε σήμερα», «η ποσότητα (πετρελαίου) που μπορεί να εξορυχθεί (από το νέο κοίτασμα) είναι 22,2 δισεκατομμύρια βαρέλια», δήλωσε ο Ναμντάρ Ζανγκανέχ σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως ο Ροχανί δήλωσε την Τρίτη ότι η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία «βρήκε ένα κοίτασμα πετρελαίου με (αποθέματα που εκτιμώνται σε) 53 δισεκατομμύρια βαρέλια» ανάμεσα στις πόλεις Ομιντιγέχ και Μποστάν, στο Χουζεστάν, μια επαρχία στο νοτιοδυτικό Ιράν.

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Πετρελαίου, ο αριθμός των 53 δισεκατομμυρίων βαρελιών που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Ροχανί ανταποκρίνεται στο σύνολο των αποθεμάτων που βρέθηκαν σε αυτήν την περιοχή, στην οποία το Ιράν είχε ήδη βρει προηγουμένως πέντε κοιτάσματα συνολικών αποθεμάτων «31 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το νέο κοίτασμα είναι έκτασης 2.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθους 3,1 χιλιομέτρων. Ο «αριθμός των βαρελιών που προστίθενται (στα αποθέματα της χώρας) από το νέο κοίτασμα είναι 22,2 δισεκατομμύρια», σημείωσε ο Ζανγκανέχ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.