ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Καμία απόδειξη για ανάμειξη της Ρωσίας στην βρετανική πολιτική

17:08 - 15 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, πιέζεται να δώσει πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στη δημοσιότητα την έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφάλειας του κοινοβουλίου, αναφορικά με ρωσική ανάμειξη στη βρετανική πολιτική.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για ρωσική ανάμειξη επισήμανε ο Τζόνσον, ενώ πρόσθεσε σύμφωνα με το BBC πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουν «οι συνήθεις διαδικασίες» όσον αφορά την δημοσιοποίηση της έκθεσης, όπως ζητεί μετ’ επιτάσεως το Εργατικό Κόμμα.

Στην έρευνα περιλαμβάνονται στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως οι GCHQ, MI5 και MI6, σχετικά με συγκεκαλυμμένες ρωσικές προσπάθειες να επηρεαστούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του 2016 και των εκλογών του 2017.

Νέα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψαν για τις προσπάθειες του Κρεμλίνου να διεισδύσει στο Συντηρητικό Κόμμα μέσω Ρώσου ανώτερου διπλωμάτη, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια στο Λονδίνο καλλιεργώντας σχέσεις με ηγετικά στελέχη των Τόρις, περιλαμβανομένου του ίδιου του Τζόνσον.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και κατατέθηκε στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στις 17 Οκτωβρίου. Παρά τις αντιδράσεις, η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει δώσει άδεια για τη δημοσιοποίησή της έως την ημέρα των εκλογών.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.