ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην Τσεχία

20:22 - 16 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα περισσότεροι από 200.000 Τσέχοι, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική και ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά.

Ο Μπάμπις αντιμετωπίζει σειρά κατηγοριών για διαφθορά, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει έρευνα για σύγκρουση συμφερόντων σχετικά με τον όμιλο Agrofert, που δραστηριοποιείται στον γεωργικό και χημικό τομέα, αλλά και στον τομέα των μέσων ενημέρωσης.

Ο Αντρέι Μπάμπις αρνείται τόσο αυτές τις κατηγορίες όσο και εκείνες που αναφέρουν ότι υπήρξε πράκτορας. Η κυβέρνηση μειοψηφίας της οποίας ηγείται έχει στο κοινοβούλιο την υποστήριξη του κομμουνιστικού κόμματος.

«Περισσότερα από 200.000 άτομα» συμμετέχουν στην διαδήλωση «καθώς και άλλοι συνεχίζουν να συρρέουν» στην πλατεία Λέτνα, στο κέντρο της Πράγας, αναφέρει η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Το κίνημα «Ένα Εκατομμύριο Στιγμές για την Δημοκρατία», που οργάνωσε την διαδήλωση, κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει λύση στην υπόθεση της σύγκρουσης συμφερόντων ή να αποσυρθεί.

Η διαδήλωση διεξάγεται την παραμονή της 30ής επετείου από την Βελούδινη Επανάσταση που ανέτρεψε το κομμουνιστικό καθεστώς της τότε Τσεχοσλοβακίας.

Τον περασμένο Ιούνιο συγκεντρώθηκαν στην Πράγα 250.000 άνθρωποι και ζήτησαν από τον Αντρέι Μπάμπις να αποσυρθεί, κατά την μεγαλύτερη διαδήλωση που οργανώθηκε μετά την Βελούδινη Επανάσταση.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:41 - 16 Νοε 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.