ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Μείωση επιτοκίων, πληθωρισμού και ανεργίας

22:17 - 16 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Μείωση επιτοκίων, πληθωρισμού και ανεργίας
Τις εκτιμήσεις του για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την ανεργία διατύπωσε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την περαιτέρω υποχώρηση των επιτοκίων προανήγγειλε ο Ερντογάν υπερηφανευόμενος, παράλληλα, ότι η απόφασή του να απολύσει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας οδήγησε σε σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού από τον Ιούλιο.

«Με το διορισμό νέου διοικητή στην κεντρική τράπεζα, τα επιτόκια μειώθηκαν στο 13,5% και θα μειωθούν περαιτέρω», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Μουράτ Ουζάλ, έχει προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων από τον διορισμό του τον Ιούλιο, ανεβάζοντας τη σωρευτική χαλάρωση κατά τη μέχρι τώρα θητεία του στις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Το επιτόκιο επαναγοράς μιας εβδομάδας, η κύρια τιμή χρηματοδότησης της κεντρικής τράπεζας, ανερχόταν στο 14% στις 24 Οκτωβρίου. Μετά την τελευταία μείωση του Οκτωβρίου, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι απέκτησε έναν «νέο φίλο» στην κεντρική τράπεζα.

Ο Ερντογάν εκτίμησε επίσης ότι ο πληθωρισμός θα είναι μονοψήφιος το 2020 και ότι το ποσοστό ανεργίας θα αρχίσει να μειώνεται από τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η ανεργία αυξήθηκε σε 14% τον Αύγουστο, ενώ η ανεργία των νέων ξεπερνά το 27%.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:29 - 16 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.