ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θερμή» η συνάντηση Τραμπ - Πάουελ για την οικονομία

20:16 - 18 Νοε 2019 | Ειδήσεις
«Θερμή» η συνάντηση Τραμπ - Πάουελ για την οικονομία
Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ συναντήθηκε σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την οικονομία, με την κεντρική τράπεζα να διευκρινίζει ότι ο Πάουελ δεν έδωσε στοιχεία και δεν έκανε καμία δέσμευση για τις επόμενες κινήσεις στην πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει επιτεθεί επανειλημμένως στην Fed και τον Πάουελ για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων το 2018 αλλά και για αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «καθυστερημένη αντίδραση» το 2019, ζητώντας μεγαλύτερες και ταχύτερες μειώσεις των επιτοκίων.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τραμπ έκανε λόγο για «καλή και θερμή» συνάντηση.

«Συζητήσαμε τα πάντα, όπως τα επιτόκια, τα αρνητικά επιτόκια, τον χαμηλό πληθωρισμό, την άμβλυνση της ισχύς του δολαρίου και τον αντίκτυπο στον κλάδο της μεταποίησης, το εμπόριο με την Κίνα, την Ε.Ε. και άλλους κλπ», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά της η Fed, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι «μετά από πρόσκληση του προέδρου, ο πρόεδρος Πάουελ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον υπουργό Οικονομικών σήμερα το πρωί στο Λευκό Οίκο με αντικείμενο, την οικονομία, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τον πληθωρισμό».

«Οι αναφορές του προέδρου Πάουελ ήταν ανάλογες με τα σχόλια που έκανε στις ακροάσεις του στο Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα», αναφέρει η Fed. «Δεν συζήτησε τις προσδοκίες για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, εκτός από το να τονίσει ότι η πολιτική θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις εισερχόμενες πληροφορίες για τις προοπτικές της οικονομίας».

Μιλώντας στο Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πάουελ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει στάση αναμονής μετά τις τρεις διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων της, κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά, φέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.