ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σασόλι σε Τσαβούσογλου: Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με την Κύπρο

18:32 - 20 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ύστερα από αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Σασόλι δήλωσε ότι «Είχα μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου. Επανέλαβα την έντονη καταδίκη της ΕΕ για την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η οποία υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Έθεσα, επίσης, το ζήτημα των συνεχιζόμενων παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με την Κύπρο, όσον αφορά τον σεβασμό της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Ακόμα, τόνισε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξακολουθεί να δίνει μέγιστη προσοχή στην αντιμετώπιση της τρέχουσας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης. Αυτό περιλαμβάνει πλήρη στήριξη στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές προκλήσεις όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, κατέστησα σαφές ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται άνθρωποι, οι οποίοι φεύγουν για να γλυτώσουν τον πόλεμο και τις διώξεις, για πολιτικό κέρδος ή για να ασκηθεί πίεση προς την ΕΕ».

Και κατέληξε ότι «οι δύο συμφωνήσαμε ότι ο διάλογος είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση των πολλών κοινών μας προκλήσεων, όπως η μετανάστευση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.