ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο για αγωγό φυσικού αερίου από Τουρκία στα Κατεχόμενα

09:27 - 22 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Σχέδιο για αγωγό φυσικού αερίου από Τουρκία στα Κατεχόμενα
Σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου διπλής κατεύθυνσης μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων, ετοιμάζει η γειτονική χώρα σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ, η οποία επικαλείται συμπόσιο στα κατεχόμενα στο οποίο συμμετείχε και ο «πρωθυπουργός» Χασάν Τατσόι.

Κατά το συνέδριο ανακοινώθηκε ότι το φυσικό αέριο μπορεί να φτάσει στα κατεχόμενα το 2025, όπως μεταδίδει το philenews.com.
 
Στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Αγωγός φυσικού αερίου στην ‘τδβκ’», η Μιλλιέτ σημειώνει ότι «Τουρκία και ‘τδβκ’ ετοιμάζονται για μια κρίσιμη κίνηση», προσθέτοντας ότι δ«όθηκε το σύνθημα για ένα σημαντικό βήμα μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Χασάν Τατσόι προέβη στην «πρώτη επίσημη δήλωση» για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων σε συμπόσιο για το φυσικό αέριο στα κατεχόμενα.

Παράλληλα, στην εκδήλωση ο Τούρκος Καθηγητής πανεπιστημίου Μπογάζιτσι Γκιουρκάν Κουμπάρογλου είπε ότι «ο αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να είναι παράλληλος με αγωγό νερού, 80 χλμ. μήκος, από Μερσίνα κατευθείαν στα κατεχόμενα» και ανέφερε ότι «ο αγωγός μπορεί να γίνει διπλής κατεύθυνσης, ούτως ώστε το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί από την ανατολική Μεσόγειο να μπορεί να σταλεί στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη». Τέλος, είπε ότι «επειδή η θάλασσα δεν είναι πολύ βαθιά θα είναι φτηνό το κόστος του αγωγού».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:53 - 22 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.