ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε νέες γεωτρήσεις ετοιμάζει η Τουρκία το 2020 στην αν.Μεσόγειο

22:18 - 22 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Πέντε νέες γεωτρήσεις ετοιμάζει η Τουρκία το 2020 στην αν.Μεσόγειο
Η Τουρκία αναμένεται να προχωρήσει σε πέντε νέες γεωτρήσεις το 2020 στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τη στρατηγική που ανέπτυξε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ενώπιον της επιτροπής προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής.

Ο Ντονμέζ δήλωσε ότι αρκετές εκθέσεις διεθνώς αναγνωρισμένων οργανισμών εκτιμούν ότι η λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου διαθέτει σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου και η Τουρκία με βάση τα δικαιώματα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο έχει προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες, όπως μεταδίδει το philenews.gr .

Ο Τούρκος ΥΠΕΝ διαβεβαίωσε την τουρκική εθνοσυνέλευση ότι η Τουρκία μαζί με το ψευδοκράτος, χωρίς να παραχωρήσει κανένα από τα νόμιμα δικαιώματά τους, θα συνεχίσουν τις περιεκτικές και σε βάθος χρόνου έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει πλέον την ικανότητα να συγκεντρώνει στοιχεία, διεξάγοντας τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στη θάλασσα, και να διεξάγει γεωτρήσεις με βάσει δικές της, εθνικές μεθόδους. «Τα στοιχεία που συλλέγονται από τα πλοία μας για τη γεωλογία των περιοχών θα ρίξουν φως και στις μελλοντικές μας έρευνες. Η στρατηγική μας είναι με τα γεωτρύπανά μας να προχωρήσουμε το 2020 σε 5 νέες γεωτρήσεις για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Ντονμέζ επισήμανε ότι τα ερευνητικά πλοία Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά και Ορούτς Ρέις έχουν πραγματοποιήσει λεπτομερείς σεισμικές έρευνες. «Μέχρι σήμερα έχουμε συγκεντρώσει στοιχεία σε μία έκταση 37 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στην ανατολική Μεσόγειο. Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα διεξαγωγής γεώτρησης με αποκλειστικά δικά μας μέσα», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.