ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκη των δημοκρατικών στις εκλογές του Χονγκ Κονγκ

09:42 - 25 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Νίκη των δημοκρατικών στις εκλογές του Χονγκ Κονγκ
Οι δημοκρατικές δυνάμεις του Χονγκ Κονγκ επικράτησαν στις τοπικές εκλογές, με συμμετοχή ρεκόρ, αυξάνοντας τις πιέσεις στην επικεφαλής της πόλης να ακούσει τις φιλοδημοκρατικές εκκλήσεις.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTHK, οι δημοκρατικοί υποψήφιοι εξασφάλισαν σχεδόν το 90% από τις 452 έδρες των τοπικών συμβουλίων, παρά την ισχυρή κινητοποίηση της φιλοκυβερνητικής αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, δήλωσε πως η κυβέρνηση σέβεται τα αποτελέσματα και εύχεται να συνεχιστεί η «ειρηνική, ασφαλής και ομαλή κατάσταση».

«Υπάρχουν διάφορες αναλύσεις και ερμηνείες στην κοινότητα σε σχέση με τα αποτελέσματα και αρκετοί είναι της άποψης πως τα αποτελέσματα αντανακλούν την δυσαρέσκεια του κόσμου με την τρέχουσα κατάσταση και τα βαθιά ριζωμένα προβλήματα στην κοινωνία», είπε, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση θα «ακούσει τις απόψεις των μελών του λαού με ταπεινότητα και θα τα σκεφτεί σοβαρά».

Ορισμένοι από τους υποψήφιους που κέρδισαν, είπαν πως το αποτέλεσμα των εκλογών ισοδυναμεί με ψήφο στήριξης προς τους διαδηλωτές και θα μπορούσε να εντείνει ακόμα περισσότερο τις πιέσεις που δέχεται η Λαμ, εν μέσω της χειρότερης πολιτικής κρίσης που βιώνει η πόλη εδώ και δεκαετίες.

Σημειώνεται πως στις προηγούμενες εκλογές, προ τετραετίας, το φιλοδημοκρατικό «στρατόπεδο» είχε εξασφαλίσει μόλις 100 έδρες.

Στις εκλογές της Κυριακής ψήφισαν σχεδόν 3 εκατ. άνθρωποι, σε σύνολο 4,13 εκατ. εγγεγραμμένων, δηλαδή η συμμετοχή ξεπέρασε το 71%. Στις προηγούμενες εκλογές του 2015 η συμμετοχή έφτασε το 47%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.