ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλεσμα Λαγκάρντ για επενδύσεις που θα τονώσουν την ευρωπαϊκή παραγωγικότητα

17:04 - 25 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Κάλεσμα Λαγκάρντ για επενδύσεις που θα τονώσουν την ευρωπαϊκή παραγωγικότητα
Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της την Παρασκευή τόνισε ότι η ισχυρότερη εγχώρια ζήτηση επιτρέπει στις οικονομίες να αντιμετωπίσουν με καλύτερο τρόπο τις διακυμάνσεις στον παγκόσμιο επιχειρηματικό κύκλο και τις διαταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο.

Μιλώντας ειδικότερα για τη Γερμανία, η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου πρέπει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της Ευρώπης για υψηλότερη εγχώρια ζήτηση και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. 

Σε ομιλία της στη Φρανκφούρτη, η Λαγκάρντ σύμφωνα με το New Europe απηύθυνε έκκληση για επενδύσεις οι οποίες θα τονώσουν την παραγωγικότητα, επιτρέποντας στην Ευρώπη να παραμείνει στην εμπροσθοφυλακή των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας. Η ίδια ξεκαθάρισε πως η πρόκληση αυτή δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη χώρα.

«Αν και οι ανάγκες για επενδύσεις αφορούν φυσικά συγκεκριμένες χώρες, υπάρχουν σήμερα ξεκάθαροι λόγοι για επενδύσεις σε ένα κοινό μέλλον το οποίο είναι πιο παραγωγικό, πιο ψηφιακό και πιο πράσινο» επισήμανε η πρώην διευθύντρια του ΔΝΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.