ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η βρετανική Βουλή ανοίγει ξανά στις 17 Δεκεμβρίου

18:12 - 25 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Η βρετανική Βουλή ανοίγει ξανά στις 17 Δεκεμβρίου
Σε περίπτωση που κερδίσει τις βρετανικές εκλογές το κόμμα των Συντηρητικών, του Μπόρις Τζόνσον, σχεδιάζει να παρουσιάσει το νομοθετικό του πρόγραμμα στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ το βρετανικό Κοινοβούλιο αναμένεται να επαναλάβει τις εργασίες του στις 17 Δεκεμβρίου μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα των Συντηρητικών.

Στην ανακοίνωση, που εστάλη με email από το πρωθυπουργικό γραφείο, αναφέρεται ότι, αν υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν. Σημειώνεται ότι η Βρετανία πραγματοποιεί εκλογές τρία χρόνια πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, επειδή το Κοινοβούλιο περιήλθε σε αδιέξοδο για το Brexit, ανίκανο να συμφωνήσει για το πώς, ακόμη και για το πότε, η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, οι Συντηρητικοί του Τζόνσον προηγούνται του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, αλλά απομένουν δύο και πλέον εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας και είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις γιατί το θέμα του Brexit διαπερνά τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές.

Την Κυριακή, ο Τζόνσον παρουσίασε το σχέδιο που θα εφαρμόσει το κόμμα του ως κυβέρνηση, αναφέροντας τα εξής: «Ας εφαρμόσουμε το Brexit και θα δούμε ένα συσσωρευμένο παλιρροϊκό κύμα επενδύσεων σε αυτήν τη χώρα. Ας εφαρμόσουμε το Brexit και μπορούμε να επικεντρώσουμε την καρδιά και το μυαλό μας στις προτεραιότητες του βρετανικού λαού».

Το σχέδιο να υπάρξει μια γρήγορη μετάβαση προς την «ομιλία της βασίλισσας», κατά την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ ανοίγει επίσημα τις εργασίες του Κοινοβουλίου και παρουσιάζει τα νομοθετικά σχέδια της κυβέρνησης, υπογραμμίζει το κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής εκστρατείας του Τζόνσον ότι θέλει να ασχοληθεί με το Brexit το ταχύτερο δυνατό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.