ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Προσβολή που το Βερολίνο μας εξισώνει με την Κίνα

23:21 - 25 Νοε 2019 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Προσβολή που το Βερολίνο μας εξισώνει με την Κίνα
«Προσβολή προς τις ΗΠΑ» συνιστούν οι πρόσφατες δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων και οι συγκρίσεις με την Κίνα, έγραψε σήμερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρενέλ σε ανακοίνωσή του, εν μέσω διαφωνιών για το κατά πόσον το Βερολίνο θα επιτρέψει τη συμμετοχή της κινεζικής κατασκευάστριας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei στην ανάπτυξη και την κατασκευή των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και μεταφοράς δεδομένων πέμπτης γενιάς (5G) στη Γερμανία.

«Οι πρόσφατοι ισχυρισμοί ανώτερων Γερμανών αξιωματούχων ότι οι ΗΠΑ είναι ισοδύναμες με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα αποτελεί προσβολή προς τα χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα που βοηθούν στη θωράκιση της γερμανικής ασφάλειας», έγραψε ο Γκρενέλ, προσθέτοντας ότι αποτελεί επίσης προσβολή προς «εκατομμύρια Αμερικανούς που είναι προσηλωμένοι σε μια ισχυρή δυτική συμμαχία». «Δεν υπάρχει ηθική ισοδυναμία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Αυτοί που υπονοούν κάτι τέτοιο, αγνοούν την Ιστορία», τόνισε ο Γκρενέλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ είχε κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, τονίζοντας ότι το Βερολίνο δεν επέβαλε μποϊκοτάζ μετά την αποκάλυψη ότι η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) παρακολουθούσε τηλεφωνικές συνομιλίες στην Γερμανία. «Οι ΗΠΑ επίσης απαιτούν οι εταιρείες τους να μεταφέρουν πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», πρόσθεσε ο Αλτμάιερ.

Η Ουάσινγκτον ασκεί έντονες πιέσεις στους συμμάχους της να αποκλείσουν τη Huawei διότι διατείνεται πως τα προϊόντα της έχουν κρυμμένες «πίσω πόρτες», που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Κίνα να επιδίδεται σε κατασκοπεία σε βάρος άλλων κρατών.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο στο ετήσιο συνέδριο του CDU, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα τόνισε ότι το Βερολίνο δεν θα αποκλείσει αναγκαστικά την Huawei από το να υποβάλει προσφορές για συμβάσεις για την κατασκευή του γερμανικού δικτύου πέμπτης γενιάς (5G).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.