ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ παρασημοφόρησε τον σκύλο που καταδίωξε τον αλ-Μπαγκντάντι

23:47 - 25 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ παρασημοφόρησε τον σκύλο που καταδίωξε τον αλ-Μπαγκντάντι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παρουσίασε σήμερα στον Λευκό Οίκο τον σκύλο του αμερικανικού στρατού, που συμμετείχε στην επιχείρηση, η οποία οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

«Ιδού ο Κόναν, ίσως ο διασημότερος σκύλος του κόσμου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, παρουσία της συζύγου του Μελάνια και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ενώ πρόσθεσε πως «ο Κόναν έκανε φανταστική δουλειά».

«Αυτός ο σκύλος είναι απίστευτος, τόσο εξαιρετικός, τόσο έξυπνος», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίζοντας ότι το μαλινουά (βελγικό λυκόσκυλο) παρασημοφορήθηκε «με ένα μετάλλιο και μια πλακέτα».

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του πιο καταζητούμενου τρομοκράτη του πλανήτη, στις 27 Οκτωβρίου, ο Τραμπ επαίνεσε το έργο αυτού του «φανταστικού» σκύλου. Ο Κόναν είχε ακολουθήσει τον αλ-Μπαγκντάντι μέσα στη σήραγγα όπου έβαλε τέλος στη ζωή του πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

«Ο Κόναν είχε τραυματιστεί βαριά», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερνε, όμως ανέρρωσε πολύ γρήγορα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.