ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία- Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες

08:19 - 26 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία- Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Αλβανία στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας], η δεύτερη μέσα σε περίπου ένα δίμηνο, προκαλώντας υλικές ζημιές, κατάρρευση κτιρίων, δεκάδες τραυματίες και τρεις νεκρούς. Δυνατοί μετασεισμοί εξακολουθούν να σπέρνουν τον τρόμο σε χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, καθώς πήδηξε από κτήριο την ώρα του σεισμού.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική, με Αλβανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως υπάρχουν φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων. Αλβανικά ΜΜΕ μιλούν για περισσότερους από 70 τραυματίες.

Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε την Αλβανία την 21η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα, στη Βόρεια Μακεδονία, στην Ιταλία, στη Σερβία, στην Κροατία και στη Βουλγαρία.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 26 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.