ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζουν πατρίδα 700 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι το 2030, λόγω λειψυδρίας!

13:57 - 26 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Αλλάζουν πατρίδα 700 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι το 2030, λόγω λειψυδρίας!
Την ζοφερή πραγματικότητα, που ενδέχεται να δημιουργήσει η έντονη λειψυδρία μέχρι το 2030, εκθέτει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Πολωνέζα ευρωβουλευτής της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Janina Ochojska.

Η Πολωνέζα ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι, το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει ήδη σοβαρή λειψυδρία για τουλάχιστον ένα μήνα το χρόνο ενώ, όπως υπογραμμίζει 700 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτοπιστούν και ν’ αλλάξουν πατρίδα, λόγω της έντονης λειψυδρίας έως το 2030.

Στην ερώτηση της αναφέρει ότι:

  • Στις 28 Ιουλίου 2010, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με το ψήφισμα A / RES / 64/292, αναγνώρισε το δικαίωμα για ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό και αποχέτευση ως «ανθρώπινο δικαίωμα που είναι απαραίτητο για την πλήρη απόλαυση της ζωής και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
  • Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 8ης Σεπτεμβρίου 2015, σχετικά με τη συνέχεια που δόθηκε στην Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών (2014/2239 (INI)), αναγνωρίζει ότι η πρόσβαση στα ύδατα αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή.

Δυστυχώς, όμως, υπογραμμίζει, λόγω της ταχείας αλλαγής του κλίματος, της περιβαλλοντικής αποσύνθεσης και της επίδρασης στα αποθέματα ύδατος, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι πιο πιθανό από ποτέ να αντιμετωπίσουν τη λειψυδρία.

Πόσο σημαντικό, λοιπόν, είναι για την Κομισιόν να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στα ύδατα στα κράτη μέλη και σε όλο τον κόσμο ενόψει της κλιματικής αλλαγής και πως θα διασφαλίσει τη συνεχή πρόσβαση στα ύδατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τρίτες χώρες και πως σκοπεύει να εξασφαλίσει κεφάλαια για την προετοιμασία για μια κρίση των υδάτων, ρωτάει η ευρωβουλευτής.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.