ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέλει να μπλέξει την Κομισιόν στην σκευωρία Novartis ο Παπαδημούλης!

14:30 - 26 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Θέλει να μπλέξει την Κομισιόν στην σκευωρία Novartis ο Παπαδημούλης!
Ξάφνιασε τους πάντες, ο 13ος Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Παπαδημούλης, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, επιδιώκοντας να την εμπλέξει, μονόπλευρα, στο θέμα της διερεύνησης της σκευωρίας με την Novartis!

Επικαλούμενος το πρόσφατο βίντεο της ελβετικής τηλεόρασης, που έτυχε ευρείας προβολής μόνον από το Dokumento του Κώστα Βαξεβάνη, ο Έλληνας ευρωβουλευτής συνταυτίζεται με τα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, που αποκαλύπτουν ότι δωροδοκούσε χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς με σκοπό, μεταξύ άλλων, την προώθησή της στην αγορά φαρμακευτικών προϊόντων, την κατευθυνόμενη υπερσυνταγογράφηση και την υπερκοστολόγηση φαρμάκων στην Ευρώπη.

Ισχυρίζεται, όμως, ψευδώς ότι, η υπόθεση απασχολεί ήδη τις ελληνικές δικαστικές αρχές και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ρωτάει, λοιπόν, την Κομισιόν  τι μέτρα έχει λάβει η ίδια, αλλά και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή και αν σκοπεύει να συνεργασθεί  με τις εθνικές αρχές των κρατών μελών, αλλά και τις αμερικανικές αρχές, για την πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης και την επιβολή κυρώσεων.

Το πλέον πιθανόν είναι να φάει μία ακόμη «πόρτα» από την Κομισιόν, που θα του απαντήσει ότι υπεύθυνα για την τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων είναι μόνον οι εθνικές κυβερνήσεις και όχι η Κομισιόν!

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.