ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εγκρίνεται η νέα Κομισιόν

09:10 - 27 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Οριστικά αναμένεται να εγκριθεί σήμερα η σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο, η έναρξη της πενταετούς θητείας της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρειάστηκε να αναβληθεί για έναν μήνα, μετά την απόρριψη τριών υποψηφιοτήτων για θέσεις επιτρόπων, πάντως σήμερα η φον ντερ Λάιεν, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών και πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, δεν αναμένεται να συναντήσει άλλες αντιστάσεις.

Η φον ντερ Λάιεν θα απευθύνει ομιλία στο ημικύκλιο πριν από την τελική ψηφοφορία. Η ομιλία της θα αρχίσει στις 10:00 και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 13:00 [ώρες Ελλάδας]. Η διαδικασία θεωρείται πως έχει τυπικό χαρακτήρα, αφού κάθε υποψήφιος επίτροπος έχει εγκριθεί σε χωριστές ψηφοφορίες έπειτα από ακροάσεις.

Για την έγκριση της σύνθεσης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαιτείται απλή πλειοψηφία επί του συνόλου των 751 εδρών του ΕΚ. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πολιτική ομάδα των Πρασίνων, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Βόρεια Πράσινη Αριστερά (GUE/NGL) έχουν πάντως ξεκαθαρίσει πως δεν θα ταχθούν υπέρ της σύνθεσης της νέας Κομισιόν.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.