ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Θετικές οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας

22:52 - 27 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Fed: Θετικές οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας
Επέκταση της αμερικανικής οικονομίας με ήπιο ρυθμό από τον Οκτώβριο έως τα μέσα Νοεμβρίου, με θετικές γενικά προοπτικές, είναι το συμπέρασμα της έκθεσης beige book της Fed.

Η beige book συνίσταται σε αναφορές που συλλέγουν οι περιφερειακές Fed από επιχειρηματικούς συνδέσμους σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποκτήσουν μια αίσθηση για την απόδοση της οικονομίας.

Η έκθεση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας παρουσιάζει μια ελαφρώς πιο αισιόδοξη εικόνα σε σχέση με την τελευταία αξιολόγηση τον προηγούμενο μήνα, όταν η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως η οικονομία επεκτάθηκε με «μέτριο έως ήπιο ρυθμό».

Έκτοτε η χρηματιστηριακή αγορά έχει αναρριχηθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αντικατοπτρίζοντας την ανανεωμένη αισιοδοξία πως οι ΗΠΑ και η Κίνα σύντομα θα πετύχουν μια πρώτη εμπορική συμφωνία που θα αμβλύνει τις εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον πλανήτη.

Στην τελευταία έκθεση, η κεντρική τράπεζα εντόπισε ενδείξεις μιας μικρής ανάκαμψης στον μεταποιητικό τομέα, αν και η συνολική δραστηριότητα παραμένει αρκετά αδύναμη. Η διαμάχη με την Κίνα έχει λαβώσει τις εξαγωγές κι έχει κάνει τις επιχειρήσεις επιφυλακτικές ως προς το να επενδύσουν.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων, ο τουρισμός και η στέγαση παρουσίασαν βελτίωση τον περασμένο ενάμιση μήνα.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.