ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόρμπιν: Ο Τζόνσον «παζαρεύει» το Σύστημα Υγείας με τις ΗΠΑ

23:20 - 27 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Κόρμπιν: Ο Τζόνσον «παζαρεύει» το Σύστημα Υγείας με τις ΗΠΑ
Ο επικεφαλής των Βρετανών Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα πως το κόμμα του έχει εξασφαλίσει επίσημα έγραφα που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ ζητούν το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (Νational Health System – NHS) να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μία διμερή εμπορική συμφωνία μετά το Brexit

Δύο εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν «κούνησε» μπροστά στους δημοσιογράφους έγγραφα 450 σελίδων.

Στα έγγραφα αυτά φέρεται να περιέχονται έξι γύροι διαπραγματεύσεων από το 2017, στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο, ανάμεσα σε εκπροσώπους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου με θέμα τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit.

«Αυτά τα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ απαιτούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τώρα έχουμε στην διάθεσή μας στοιχεία ότι, με τον Μπόρις Τζόνσον, το NHS θα βρίσκεται στο τραπέζι και προς πώληση».

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι τα έγγραφα αυτά είχαν διαρρεύσει στο Reddit πριν από ένα μήνα, ενώ οι περισσότερες σελίδες είναι σβησμένες με μαύρο.

Υπολειπόμενο κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις, στόχος σφοδρών επικρίσεων για την επαμφοτερίζουσα και αναποφασιστική του στάση για το Brexit, το Εργατικό Κόμμα διεξάγει προεκλογική εκστρατεία με βάση ένα μανιφέστο τοποθετημένο πολύ αριστερά, που προβλέπει εθνικοποιήσεις και μαζικές δαπάνες, κυρίως στο NHS, το τόσο προσφιλές στους Βρετανούς.

«Ανοησίες» λέει ο Τζόνσον

Οι Τόρις βιάστηκαν να διαψεύσουν σημεία που ανέφερε ο Κόρμπιν στην ομιλία του στους δημοσιογράφους.

Ο ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα για «πολιτική παραπλάνησης», αρνούμενος τις κατηγορίες του Κόρμπιν ως «ανοησίες».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας διαβεβαιώνει ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου, έπειτα από τρεις αναβολές, θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να ανακτήσει τον έλεγχο επί της εμπορικής του πολιτικής.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:34 - 27 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.