ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Καλύτερα να μην αναμειχθεί ο Τραμπ στις εκλογές

14:45 - 29 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Καλύτερα να μην αναμειχθεί ο Τραμπ στις εκλογές
Την πεποίθησή του ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα ήταν προτιμότερο να μην εμπλακεί στις βρετανικές εκλογές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, με αφορμή την επίσκεψη του Τραμπ στο Λονδίνο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα.

«Ως καλοί σύμμαχοι και φίλοι, δεν εμπλεκόμαστε παραδοσιακά στις μεταξύ μας εκλογικές εκστρατείες», δήλωσε ο Τζόνσον στο ραδιόφωνο LBC, το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου κατέχει ηγετική θέση στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βρετανικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει ήδη αναμειχθεί στις εκλογές, λέγοντας τον Οκτώβρη ότι ο αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα αποτελούσε «μια άσχημη επιλογή» για τη Βρετανία και ότι ο Τζόνσον πρέπει να συνάψει συμφωνία με τον ηγέτη του Κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Κόρμπιν έχει χρησιμοποιήσει τους επαίνους του Τραμπ για τον Τζόνσον για να επιτεθεί στους συντηρητικούς κατά την εκστρατεία του, λέγοντας ότι θα πουλήσουν τμήματα της πολύ αγαπημένης κρατικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ μετά το Brexit, αν κερδίσουν τις εκλογές.

Νωρίτερα, όπως θυμίζει το Reuters, ο Τζόνσον δήλωσε σχετικά με το ζήτημα, ότι θα αποχωρήσει από τις εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες αν βρεθεί στο τραπέζι ως προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις η πώληση του NHS.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 29 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.