ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ερντογάν;

10:18 - 03 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Τι θα πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ερντογάν;
Τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν τόνισε πως θα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει όπως και η Άγκυρα θα προχωρήσει τα δικά της βήματα».

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας και της Λιβύης την μεταξύ τους συμφωνία για την ΑΟΖ κάτι που, όπως είπε, δεν το συζητούν με κανέναν, κάτι που θα μεταφέρει και στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέχεια, τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «Απειλούν τη Λιβύη ότι θα διώξουν τον πρέσβη της αλλά μπορεί η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της νωρίτερα, πριν το κάνουν οι έλληνες».

Τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο αύριο στις 14:30 (τοπική ώρα), στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε το Μαξίμου με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά ήθελε να πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δυο ανδρών, ενώ η Αθήνα επέμεινε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί με τις αντιπροσωπείες των δυο πλευρών παρούσες, αίτημα που έγινε δεκτό.  

Τελευταία τροποποίηση στις 11:16 - 03 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.