ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Ενωμένη απέναντι στους δασμούς Τραμπ η ΕΕ

16:25 - 03 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Ενωμένη απέναντι στους δασμούς Τραμπ η ΕΕ
Μήνυμα ενότητας έστειλε η Κομισιόν απέναντι στους δασμούς, που διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργήσει ως μία έναντι των σχεδιαζόμενων δασμών των ΗΠΑ σε γαλλικά προϊόντα, ενώ παράλληλα τονίζει πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθούν αυτές οι διαφωνίες.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ τη Δευτέρα απείλησε ότι θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς έως και 100% σε αγαθά που εισάγονται στις ΗΠΑ από τη Γαλλία, αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο, σε αντίποινα για την επιβολή φόρου σε κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών υπηρεσιών που θεωρεί ότι επιβαρύνουν αθέμιτα και «ασυνήθιστα» αμερικανικές εταιρείες.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε σύμφωνα με το Reuters πως «σε αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργήσει και θα αντιδράσει ως μία και θα παραμείνει ενωμένη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η ΕΕ φέρεται στις ΗΠΑ πολύ άδικα, σημειώνοντας ότι «δεν είναι σωστό να μας εκμεταλλεύεται στο ΝΑΤΟ και να μας εκμεταλλεύεται στο εμπόριο, και αυτό συμβαίνει. Δεν θα το αφήσουμε να συμβαίνει. Μιλάμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμπόριο και πρέπει να συμμορφωθούν, αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.