ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

20:59 - 04 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης
Μήνυμα προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξη Τύπου από το Λονδίνο, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ. Εκφράζω τη στήριξή μου για τις ανησυχίες της Ελλάδας αναφορικά με την συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Μακρόν, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις και τοποθετούμενος επί της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη, για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων αλλά και τη χάραξη ΑΟΖ.

«Καμία δυνατή συναίνεση με Τουρκία για τον ορισμό της τρομοκρατίας»

«Δεν υπήρξε δυνατή συναίνεση με την Τουρκία για τον ορισμό της τρομοκρατίας», δήλωσε, παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος.

«Δεν βλέπω καμία συναίνεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακρόν. Η Τουρκία εξαπέλυσε στις αρχές Οκτωβρίου στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον της συροκουρδικής πολιτοφυλακής την οποία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, προκαλώντας την καταδίκη του Παρισιού.

«Είναι σαφές ότι δεν συμφωνούμε να κατατάξουμε ως τρομοκρατική οργάνωση το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) και πιστεύω ότι σε αυτό υπάρχει μια συναίνεση», είπε, αναφερόμενος στους συνάδελφους του ηγέτες στο ΝΑΤΟ, εκτός Τουρκίας.

«Πολεμάμε το PKK και όλους εκείνους που διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Τουρκίας, αλλά δεν κάνουμε αυτή τη συντόμευση ή ομαδοποίηση που θέλει η Τουρκία μεταξύ αυτών των διαφορετικών πολιτικών και στρατιωτικών ομάδων. Οπότε υπάρχει διαφωνία, δεν άρθηκε», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.