ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα ειπωθεί στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ

21:11 - 04 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Τι θα ειπωθεί στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ
Σε μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να συμφωνήσουν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες στην αυριανή συνάντησή τους στη Βιέννη.

Σύμφωνα με αναλυτές του CNBC, η παράταση της υφιστάμενης συμφωνίας για μειωμένη προσφορά και η έμφαση σε αυστηρότερη συμμόρφωση στις ποσοστώσεις θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο.

Οι χώρες μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών συναντώνται αύριο στη Βιέννη για να συζητήσουν την επόμενη φάση της πολιτικής για την παραγωγή. Μία ημέρα μετά θα έχουν συνομιλίες και με χώρες εκτός του καρτέλ, όπως η Ρωσία. Η επονομαζόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+ έχει μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τις αρχές του έτους. Η υφιστάμενη συμφωνία ισχύει έως τον Μάρτιο του 2020 και έχει αντικαταστήσει τον προηγούμενο γύρο μειώσεων στην προσφορά, που είχε αρχίσει τον Ιανουάριο του 2017. 

«Νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα για βαθύτερες μειώσεις περίπου κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως», αναφέρει στο CNBC ο Αμρίτα Σεν, αναλυτής πετρελαιαγορών. «Η Σαουδική Αραβία είναι πρόθυμη να αιφνιδιάσει ευχάριστα την αγορά», δήλωσε ο κ. Σεν. 

Στόχος του Ριάντ είναι μια απόφαση που θα ωθήσει προς τα πάνω τις τιμές του αργού, ώστε να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό και να στηρίξει την αρχική δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco, που θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:22 - 04 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.