ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Σύντομα στη Βουλή το μνημόνιο με τη Λιβύη

22:04 - 04 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Τουρκία: Σύντομα στη Βουλή το μνημόνιο με τη Λιβύη
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν δήλωσε πως το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο θα κατατεθεί «πολύ σύντομα» στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υφυπουργός χαρακτήρισε «ύψιστης σημασίας» κίνηση την κατάθεση της συμφωνίας με τη Λιβύη στο κοινοβούλιο.

Όπως είπε ο κ. Κιράν «η έγκρισή του από το κοινοβούλιο είναι κρίσιμη», προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό όλα τα κόμματα (που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο) να στηρίξουν το μνημόνιο».

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι με το μνημόνιο η Τουρκία άσκησε τα δικαιώματά της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, όπως ισχυρίστηκε, και πως το «μνημόνιο σίγουρα δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο».

Τούρκος ΥΠΕΝ: Έρχονται νέες γεωτρήσεις στη «θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας μας»

«Η Τουρκία σχεδιάζει νέες μελέτες έρευνας και γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεννόησης που πρόσφατα υπέγραψε με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης», διεμήνυσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ





Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 04 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.