ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία του ΟΠΕΚ για μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

16:51 - 06 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Συμφωνία του ΟΠΕΚ για μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Σε συμφωνία κατέληξαν ο ΟΠΕΚ μαζί με άλλους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η περαιτέρω μείωση της συνδυασμένης παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

Όπως αναφέρουν πηγές του Reuters, στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, η Σαουδική Αραβία άσκησε πιέσεις ώστε τα μέλη του Οργανισμού να συμμορφωθούν και να εφαρμόσουν τις περικοπές που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της προηγούμενης συμφωνίας.

Σημειώνεται πως αρκετά μέλη δεν εφαρμόζουν τις συμφωνημένες περικοπές με αποτέλεσμα η Σαουδική Αραβία να αναγκάζεται να μειώνει περαιτέρω την παραγωγή της ώστε να η συνολική παραγωγή να μην υπερβεί το συμφωνημένο επίπεδο. Στο πλαίσιο της τελευταίας συμφωνίας, οι περικοπές αυτές «επισημοποιούνται», ωστόσο θα γίνει ένας δικαιότερος καταμερισμός μεταξύ των χωρών του Οργανισμού.

Τέλος, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο αντιπροσώπους με γνώση των συζητήσεων, η Σαουδική Αραβία, ως ηγέτιδα δύναμη του Οργανισμού, θα διατηρήσει την παραγωγή της στα τρέχοντα επίπεδα, με βάση τη νέα συμφωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.