ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις - Αγοράζει και τρίτο γεωτρύπανο

09:05 - 09 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις - Αγοράζει και τρίτο γεωτρύπανο
Την αγορά και… τρίτου γεωτρύπανου ετοιμάζει η Τουρκία, που θα πλαισιώσει το Fatih και το Yavuz, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Şafak.

Ειδικότερα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα τονίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση αξιολογεί τα δεδομένα όσον αφορά τον ανεφοδιασμό του πλωτού γεωτρύπανου, ενώ για την αγορά του στρέφεται προς νορβηγικές εταιρείες, από τις οποίες είχε αγοράσει τα Fatih και Yavuz.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Yeni Safak, υπό τον τίτλο «Τρίτο γεωτρύπανο η νέα κίνηση» και το οποίο επικαλείται το philenews.com, η Τουρκία ετοιμάζεται για την αγορά νέου γεωτρύπανου, ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και κινήσεις για εκπαίδευση προσωπικού, σε εθνική βάση, που θα στελεχώσει το νέο πλωτό γεωτρύπανο.

Στο δημοσίευμα της Yeni Şafak δεν γίνεται λόγος για την τοποθεσία, που το νέο γεωτρύπανο θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, ωστόσο σημειώνεται ότι και αυτό θα εργαστεί στην ανατολική Μεσόγειο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι σχεδιάζεται εθνική παραγωγή υλικού για τα γεωτρύπανα ώστε η Τουρκία να μην εξαρτάται από το εξωτερικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:08 - 09 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.