ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούρκος Αντιπρόεδρος: Καμία υποχώρηση σε Κύπρο, Μεσόγειο και Αιγαίο

20:04 - 09 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Τούρκος Αντιπρόεδρος: Καμία υποχώρηση σε Κύπρο, Μεσόγειο και Αιγαίο
«Η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στο Αιγαίο», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την «ενεργητική στρατηγική» της.

Κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ θα συνεχίσουν να διεξάγουν δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο. «Τα εθνικά μας πλοία μέσα στο 2020 θα διεξάγουν άλλες πέντε γεωτρήσεις, θα συνεχίσουμε μια ενεργητική στρατηγική», ανέφερε ο κ. Οκτάι.

«Το παράδειγμα της αποφασιστικής εξωτερικής μας πολιτικής είναι η μη υποχώρησή μας στο θέμα του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου» πρόσθεσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος. «Αυτή την αποφασιστικότητά μας την δείχνουμε όχι μόνο στο διπλωματικό πεδίο αλλά και στο πεδίο των ερευνών», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «με τη συμφωνία με την Λιβύη έχουμε ενώσει τις ακτές των δύο χωρών με μια γέφυρα φιλίας. Η συμφωνία αυτή που επικυρώθηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση και υπογράφηκε από τον Πρόεδρό μας από χθες εγκρίθηκε από το Προεδρικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Ενότητας της Λιβύης», ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.